Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Αισθάνομαι μειονότητα !

Aν υποψιαστώ οτι μας παίζουν παιχνίδια και οι Γερμανοί στο θέμα Θράκης τότε πρέπει να ανησυχώ. Ολοι πρέπει να ανησυχούμε.
Υπάρχει απο καιρό η αίσθηση οτι χτυπιέται πανταχόθεν η Ελλάδα σε μια μεθοδευμένη ζύμωση στα Βαλκάνια μέσα απο εδαφικές διεκδικήσεις κρυμμένες κάτω απο "ανθρώπινα δικαιώματα μειονοτήτων".
Το τι είναι μειονότητα μπορεί κανείς εύκολα να το καταλάβει μέσα σε μιά δημοκρατία. Τον τελευταίο αιώνα δεν ξέρω άλλη "μειονότητα" εκτός απο τους τσιγγάνους. Εχουν αφεθεί να αλωνίζουν και να στήνουν παράνομα τσαντήρια παντού. Εγω όμως αν πάω και στήσω σκηνή κάπου θα φάω πρόστιμο για παράνομο κάμπινγκ.
Οι άλλοι τώρα, εκει πάνω στη Θράκη, με τις πλάτες των τούρκων θέλουν να αποκαλούνται "τουρκική" μειονότητα λόγω του θρησκεύματος. Δηλαδη κατα τη λογική τους αμα εισαι μουσουλμάνος, είσαι και τούρκος ( ;;; ). Και αφού μένεις στη Θράκη, να γίνει και κράτος η Θράκη αλλιώς θα πούμε στο μπαμπά να σε μαλώσει παλιοκαταπιεστή Ελληνα γκρέκο.
Για Τσάμηδες δεν το συζητώ καν. Ασε τους αλβανούς να ονειρεύονται. Αλλα στείλε στρατό καλού-κακού εκει πάνω γιατι δεν τα βλέπω καλά με αυτούς τους νέους ουτσεκάδες.
Η διεθνής διπλωματία έδειξε οτι πτωχή, πτωχότατη και υπόδουλη στα σχέδια των αμερικανικών σχεδίων εκφρασμένων απο τον Χαφιέ Τσογλάνα και άλλους μεσα στην ΕΕ.
Εδω και τώρα να ασκηθεί όλη η πίεση που μπορούμε ως χώρα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Να διασφαλιστούμε έναντι όποιων εδαφικών βλέψεων.
Θα καταλήξουμε Σερβία. Είδατε τι έκαναν στον περήφανο λαό της Σερβίας. Τους διέλυσαν με βόμβες με ουράνιο ! Καταστράφηκαν. Επειδή δεν ήθελαν να κομματιαστεί η χώρα τους.
Εμείς ;
Θα κάτσουμε να κομματιαστούμε για να μην μας ρίξουν βόμβες, ή θα αντισταθούμε με δυνατή εξωτερική πολιτική ;
Οι μουδιασμένοι πολιτικοί μας εισπράττουν τις μισθάρες και πάνε κι έρχονται ταξιδάκια στις Βρυξέλλες και επιστρέφουν και εμείς περιμένουμε απο τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να πληροφορηθούμε τις αλήθειες. ( Εξηγούμαι, δεν βλέπω ειδήσεις στην τιβί ). Σωθήκαμε.
Οταν ο απλός κόσμος που δεν εχει Ιντερνετ, δεν διαβάζει εφημερίδα, ο συνταξιούχος, ο διπλανός μας, στο χωριό οι συγγενείς μάθουν οτι πρέπει να παραχωρηθεί η Θράκη, η Ηπειρος κι ενα κομματάκι Μακεδονίας αλλιώς θα τους κάνουν οι καλοί άνθρωποι του ΝΑΤΟ αυτά που έκαναν στους Σέρβους, πώς λέτε να νιώσει ;
Οχι τίποτ' άλλο αλλα αισθάνομαι μειονοτικός μέσα στη χώρα μου που σε αυτην πληρώνω φόρους και υπηρέτησα στον στρατό.
Αυτούς λοιπόν λαμβάνεις υπ΄οψη στις δημοσκοπήσεις κύριε Kappa Research και Alco και Metron Analysis ; Οχι, για να ξέρω δηλαδή με τι μέρος του πληθυσμού βγάζεις συμπέρασμα για τις τάσεις του κόσμου. Αλλα για αυτό ειχε γράψει ο Γεράσιμος.
Στην Γερμανία πάλι, έκλεισε μια γκαλερί επειδή θεωρήθηκε οτι προσβάλει τους μουσουλμάνους.
Οσο περνάνε τα χρόνια αντι να τους λέμε οτι η θρησκεία δεν ασκεί πολιτική, τους αφήνουμε ήσυχους για να μην πούν οτι τους καταπιέζουμε !!!
Εδω και τώρα να ενημερώσουμε όσους φίλους έχουμε σε άλλες χώρες για το τι συμβαίνει εδω. Ας χρησιμοποιήσουμε σαν όπλο το διαδίκτυο. Εγω το ξεκίνησα ήδη.
Ξυπνάτε
λέμε !!!!

17 σχόλια:

  1. Μπράβο.Μόλις ανακάλυψες το μεγάλο μυστικό.
    Ελπίζω μόνο να πείσεις και τον ΓΑΠ που τον έχεις μοστράρει φάτσα,κάρτα,ότι τα παιχνίδια με τις δήθεν μειονότητες είναι άκρως επίκίνδυνα.
    Οταν στενοί του συνεργάτες όπως η Κοππά,η Λάμψα,ο Ρόντος,ο Βαλιανάτος,συνεργάζονται με ιδρύματα αμφιβόλου υπόστασης και ταυτότητας για να προωθήσουν ανθελληνικές ιδέες,καταλαβαίνεις ότι ο ίδιος δεν είναι α΄μοιρος ευθυνών.
    Τα Βαλκάνια αλλάζουν ταχύτατα κι εμείς το παίζουμε υπεράνω μη τυχόν και προσβάλλουμε τους μειονοτικούς.
    Οταν θα ξυπνήσουμε όμως θα είναι δυστυχώς αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω την τιμή να δέχομαι συχνά επισκέψεις απο εσένα theodore και αυτο που μένει απο το σχόλιό σου ειναι μια πίκρα απέναντι στον ΓΑΠ.
    Αν θέλεις να κάνεις επιθέσεις στον ΓΑΠ να πάς αλλού.
    Τα υπόλοιπα λόγια στο σχόλιό σου δεκτά και θα το ψάξω όσο μπορώ.
    Εχω και εγω την απορία τι κάνει με εκείνη την μουσουλμάνα του πασοκ στην Ροδόπη.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Τζονάκο,

    Λοιπόν θα έχεις διαβάσει φυσικά τα αφιερώματα όλων των εφημερίδων για του Ελληνες που βρίσκονται στα επιτελεία των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Αυτοί είναι έλληνες στις ΗΠΑ, εγώ είμαι Ελληνας στην Αγγλία, υπάρχουν βουλευτές Ελληνες στην Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, ελληνες ακόμα και στην Ουγκάντα!!!

    Υπάρχει όμως ένα παράδοξο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε Σουηδούς, Ελβετούς, Νιγηριανούς, Πολωνούς, Αλβανούς κτλ δεν έχουμε Τούρκους!! Δεν ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά δεν έχουμε ούτε έναν Τούρκο. Και αν κατατύχει εμφανιστεί κανένας πρέπει να τον πυροβολήσουμε ή να δηλώσει έλληνας μουσουλμάνος. Δεν είναι διασκεδαστικό;; Οποιος δε, λέει ότι "ρε παιδιά αφήστε να λένε ότι θέλουν, γιατί δηλαδή επιτρέπει σε μένα ο Αγγλος να λέω ότι είμαι Εληνας;", αμέσως γίνεται "προδότης"της πατρίδας του.

    Για να τελειώνουμε και με αυτό. Μειονότητα δεν μπορεί να είναι γιατί πρέπει να συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις που θα μου πάρει ώρα και χώρο για να αναλύσω και δεν υπάρχει λόγος. Ωστόσο, αν θέλουν να λέγονται Τούρκοι δεν μπορούμε να τους το απαγορεύσουμε. Εξάλλου αυτοί που θέλουν να λέγονται Τούρκοι δεν είναι και πολλοί. Αρκεί να σου πω ότι στον νομό Ξάνθης λένε ότι είναι περί τους 35.000 και "τάχα" μειονοτικούς υποψηφίους ψηφισαν λιγότερο από 12.000 (αν κάνω λάθος στους αριθμούς ζητώ συγγνώμη, αλλά μπορεί να μηνθυμάμαι καλά-πάντως δεν πέφτω πολύ έξω).

    Ο αυτοπροσδιορισμός είναι βασική αρχή κάθε ευνομουμενου δημοκρατικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζονάκο,

    Οι πολίτες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα, κι όχι εθνοτική.
    Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

    Η χώρα η οποία έχει εθνικές μειονότητες, όπως η FYROM π.χ. δεν έχει καθόλου εύκολο έργο εμπρός της.

    Πόσο μάλλον όταν αναζητεί ακόμη την ταυτότητά της. (τα γράφω και στο δικό μου).

    Η Γερμανία, και το πιστεύω αυτό, δεν είχε πρωταρχικό σκοπό όταν συμμετείχε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, να φέρει τις Η.Π.Α εδώ. Ανοήτως ίσως σκεπτόμενη ή και προς ίδιον όφελος στο θέμα της Σλοβενίας, όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν εξ επί τούτου.

    Επίσης πιστεύω ότι, ναι υπάρχει αναταραχή στη γειτονιά μας, και με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, όμως αυτό είναι θέμα των Βαλκανίων και της Ευρώπης.
    Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό και να στείλουν τους μεσάζοντες από εκεί που ήρθαν;

    Θα μου επιτρέψεις Τζονάκο να διαφωνήσω με το θέμα ότι μπορεί να καταλήξουμε σαν τη Σερβία.

    Δεν κατέχουμε εδάφη καμίας χώρας, αντίθετα άλλοι κατέχουν πρώην δικά μας. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.

    Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και ψύχραιμοι σε ζητήματα συνόρων και αποσχίσεων , όπως εν υπερβολή τελούντες , κάποιοι θέλουν να μας περάσουν.
    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζονάκο μου καλησπέρα,
    σε μια ανάρτηση που ανέβασα τον Ιανουάριο για την επικείμενη (τότε) ανεξαρτησία του Κοσσόβου, εξέφρασα την ανησυχία μου για όλα τα Βαλκάνια και για τη χώρα μας...
    Ο Θεός (=η λογική) να βάλει το χέρι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι να μην ανησυχούμε μετά?...

    Καλό μήνα αγαπητέ και καλή βδομάδα

    (λέεεεμε τώρα, με αυτά που διαβάζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς το παρόν να αναμένουμε την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας Srpska της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Μετά θα ακολουθήσει η Τσετσενία και άλλες χώρες από εκείνη την πλευρά (Ναγκόρνο-Καραμπάχ και άλλη μια που μου διαφεύγει τώρα). Και μετά? Οοοοχι δε θα διασπαστεί το Βέλγιο. Αλλά... η Θράκη! Χρόνια το δουλεύουν το σενάριο οι γείτονες και τώρα που είναι πλειοψηφία σε πολλά εδ΄φη θα κάνουν πίσω?

    PS: Θέλω να δείρω μέχρι αηδίας ένα σκοπιανό Blogger που μας κατακράζει από το blog του εμας τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Σκέφτομαι να ταξιδέψω μέχρι Σκόπια μόνο και μόνο για να τον δείρω. Είμαι καλα γιατρε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα! Περνα μια βολτα απο:

    http://fwnhellinwn.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και ναι, εντόπισα διαφωνία, αδελφή ψυχη!!!!!
    (...ξαδέρφη μάλλον τελικά ε???)

    :-DDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά μόλις μπορέσω να ξεπεράσω ενς τεχνικό πρόβλημα με το μπλόγκ ( χάθηκε το μισό control panel ) θα επανέλθω στην συζήτηση.
    Παρακολουθώ αλλα έχω πρόβλημα, ελπίζω να λυθεί σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε οποίον δεν αρέσει να λέγετε Έλληνας
    μπορεί να πάρει την σάρκα του και να πάει όπου θέλει...
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ
    ΕΛΛΑΔΑ
    άντε από δω κωθώνια...βάρβαροι
    ουστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελλάδα - Σερβία. Καμία σχέση. Η Σερβία δεν είναι ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ε.Ε. Μεγάλη διαφορά. Αν ήταν, οι βομβαρδισμοί του '99 δε θα γινόταν ποτέ.

    Η Ελλάδα είναι, επομένως έχει και περισσότερη δύναμη. Στο ζήτημα της Μακεδονίας, έχει τον άσσο στο μανίκι. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Αρκεί να το παίξει έξυπνα. Ό,τι και να πουν οι Αμερικάνοι, δε θα τη βομβαρδίσουνε αν ασκήσει βέτο. Είναι γεγονός.

    Τόσα χρόνια που ζω Σερβία, ε, ένα έχω μάθει. Δεν μπορείς να τα βάζεις με όλον τον κόσμο. Γι' αυτό και η Σερβια να αφήσει τις βλακείες και να μπει στην Ε.Ε, όπως άλλωστε έχουμε ψηφίσει.

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστός προβληματισμός NdN και οι λόγοι για τους οποίους είμαστε προκατειλημμένοι με τους Τούρκους ειναι οτι οι μνήμες ειναι νωπές απο όσα πάθαμε ως λαός απο αυτούς.
    Ωστόσο τωρα πρέπει να βαδίσουμε ειρηνικά με εμπιστοσύνη.
    Και εγω τον εμπιστεύομαι σου λέω τον τούρκο. Εισαι σίγουρος οτι δεν θα μου τη φέρει ;

    @ Βάσσια ειναι θρησκευτική ουτε καν μειονότητα. Αν μιλάμε για την θρησκεία με όρους όπως μειονότητα τότε οι Ορθόδοξοι -αφου παντού έχει Ελληνες όπως λέει κι ο NdN- έχουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη μειονότητες και ίσως κάποιος ακραίος να ζητούσε κάτι παραπάνω για τις μειονότητες αυτές.
    Εν καιρώ θα θελα να το συζητήσουμε αυτό, τις μειονότητες.

    @ Μερόπη ειχα διαβάσει την ανάρτησή σου εκείνη και μοιράζομαι τις ανησυχίες σου.

    @ Equilibrium να ανησυχούμε ψύχραιμα θα ηταν πιο δημιουργικό ;)

    @ MAD πιστεύω οτι την Θράκη θα πιέσουν να πάρουν κάτι ειτε αυτο ειναι πετρέλαια ειτε κάτι άλλο.
    Ελπίζω να μην κοιμόμαστε και σαν κράτος να κάνουμε όσα πρέπει για να τους έχουμε σε ησυχία.
    Ακούγεται τρελό αλλα ποντάρω χμμμμ... μεγάλη κουβέντα, στην ΕΕ για το θέμα Θράκης. Δεν θα αφήσουν να διαλυθεί το παλιότερο μέλος της περιοχής.
    Οσο κι αν πολλοί το θέλουν.
    ( Κι εγω θα θελα να δείρω κάποιους απο κει μεριά αλαλ οταν βαράω μπουνια στην οθόνη πονάω εγω γιατι δεν περνάει η μπουνιά απο μεσα )

    @ butterfly πέρασα απο τον σύνδεσμο που έδωσες και διάβασα μια συγκλονιστική ιστορία. Μετα, την διηγήθηκα σε μια γνωστή μου. Μου είπε οτι η πρωταγωνίστρια ειναι κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
    Θα παρακολουθώ εκείνο οτ μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλώ, να πεις την διαφωνία σου και φυσικά μπορεί να μάθουμε όλοι κάτι απο αυτην, elate :)

    @ karaflokotsifas pολλοί απο εμάς σκέφτονται και λένε αυτά που λες κι εσυ. Εδω όμως είμαστε περικυκλωμένοι απο μιά γειτονιά που κάθε άλλο παρά μας ευνοεί να πάμε μπροστά. Σαν να μας την έχουν πέσει τα κρατίδια να φάνε κομμάτια μας !

    @ clockwork plum έχεις δίκιο. Η Σερβία δεν ηταν μέλος κάπου. Εχω πονέσει πολύ όμως με αυτο που τους έκαναν. Δεν άξιζε ο Σέρβικος λαός κάτι τέτοιο !

    Και ξαναλέω, έχω ήδη αρχίσει να ενημερώνω όποιους διαδικτυακούς φίλους έχω, πολίτες άλλων χωρών για όσα συμβαίνουν εδω. Κάντε το κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και ποιος λαός το άξιζει μια τέτοια τιμωρία Τζονάκο μου; Κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ σωστό αυτό, πάρα πολυ σωστό clockwork plum.
    Οσο σκέφτομαι εξαθλιωμένους λαούς που ποτέ δεν ειδαν καλές μέρες...
    κι απο την άλλη καλοπερασμένους που κάνουν πολέμους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απλά μ εκνευρίζει να βάζω συνέσμους, εκτός αν είναι απαραίτητο...
    ενιγουέι...
    http://stillelate.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

    ...μαλακά ε???
    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape