Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Blogging tzonakos αυτοκριτική

Είναι πάνω απο 1200 μηνύματα απο εσάς συν τα δικά μου σχόλια σε αυτο το μπλόγκ.
Είναι δυόμισι χρόνια που το άρχισα, αλλα 8 μήνες που το ξανάπιασα. Είχε πιάσει σκόνη εδω μέσα.
Το οτι έρχεστε εδω και διαβάζετε αυτα που γράφω, και συχνά δίνετε πάσα για κουβέντα, και το οτι έρχομαι κι εγω απο τα δικά σας ιστολόγια, είναι η προέκταση αυτού που το λένε μπλόγκινγκ... Ειναι σαν να δείχνουμε ο ενας στον άλλο το ημερολόγιό του δίνοντας κάθε φορά λίγες απο τις απόκρυφες τάσεις και σκέψεις μεσα μας που πρέπει να βγούν απο το αραχνιασμένο σεντούκι στο βάθος ενός μυαλού που ποτέ κανείς δεν θα το ανακαλύψει ολόκληρο.
Πίσω απο την οθόνη, σας φαντάζομαι με κάποια μορφή, άλλοτε μυστήρια, άλλοτε σέξι, κι άλλοτε χαμογελαστή και έτοιμη να σκάσει στα γέλια αν κάνω πως πάω να σας γαργαλήσω την κοιλίτσα.
Η θεματολογία είναι κάπως εκτεταμένη και όχι επικεντρωμένη σε ενα - δύο μόνο κατηγορίες.
Εστιάζω στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει :
Προβληματισμούς, σκέψεις, ορέξεις, περιέργεια, επιθυμίες, πάθη, απορίες, απωθημένα, παράπονα, αφραγκίες, αϋπνίες, αγαμίες, κέφια, όνειρα, καημούς, μανίες, διλήμματα, κούραση, αγωνία, φιλοδοξία, αισιοδοξία, απαισιοδοξία, μεγαλομανία, ντροπή, χαρά, γέλιο, λύπη, γνώση, μνήμη, τεμπελιά, φαντασιώσεις, μίσος, αγάπη, μοναξιές, θάρρος και δειλία, δισταγμό, τόλμη, θράσος, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη, αναζήτηση, στόχους, οράματα.
Ολα αυτά συνθέτουν ενα μωσαϊκό. Για το καθένα μας είναι άλλο.
Γράφω στο μπλόγκ γιατι εχω να πώ πράγματα που θέλω. Σε ενα ποσοστό, γράφω και πράγματα που αυτοδεσμεύτηκα απέναντί σας. Δεν ηταν πάντα τα καλύτερά μου αυτά που είχαν ανταπόκριση. Αντίθετα, είδα οτι ηταν και αρκετά τυχαίο το πιό κείμενο θα αρέσει.
Δείτε πχ αυτό εδω : Virtual Church. Αλλα τότε δεν το 'χα ανοίξει προς τα έξω το μπλόγκ, για λόγους που δεν θέλω να θυμάμαι πιά.
Γυρνώντας ενα γύρο στα μπλόγκς, συχνά άνοιγα παλιές δημοσιεύσεις κάποιων που μου έκανα θετική εντύπωση επειδή η γραφή τους ήταν εύστοχη, ευανάγνωστη, πλούσια.
Βρήκα αληθινά διαμάντια γραφής και μυαλά που πολύ θα ήθελα να εχω σε προσωπική επαφή. Ξέρετε, ειναι σαν να κάνεις σέξ εγκεφαλικά, συναισθηματικά. Αυτό που νιώθεις είναι μια ικανοποίηση σαν μετα το σέξ, μόνο που εδω μπορείς να έχεις επαφές που σου προσφέρουν απανωτούς και συχνούς οργασμούς συναισθήματος, ακόμα κι όταν διαβάζεις κατι χιουμοριστικό αλλα τέλειο.
Αυτο το μπλόγκ είναι προσωπικό. Αλλα εχει πόρτα ανοιχτή προς τα εξω, άρα πρέπει να είμαι φιλόξενος και το θέλω αυτό. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, που όποιος ερχόταν, τον κερνούσαμε στο σπίτι μας. Και κάτι τσιμπούσια επικά κι όλα τα έξοδα ο πατέρας μου συχνά.
Μάλιστα τόλμησα να προσθέσω ως συγγραφέα την Niemandsrose επειδή εχει να πει πολλά και στα κείμενά της υπάρχουν απο πίσω άλλα τόσα που πρέπει να μπορείς να δεις όλες τις διαστάσεις αυτού του τρισδιάστατου λόγου της.
Δεν περιμένω να γράψει κάτι για το μπάσκετ ίσως, ή για το τέννις αλλα εγω θα γράφω γι αυτά, όσο αυτά εκφράζουν εμένα.
Συμμετέχω και σε άλλα μπλόγκς με χαρά κι ευχαριστώ για την ευκαιρία. Να δούμε βέβαια, πόσο χρόνο μπορεί να χει κανείς για να γράφει σε τόσα μπλόγκς και να διαβάζει και σχολιάζει περίπου 50 όπως εγω.
Δεν προσπαθώ να γίνω αρεστός. Αυτο που γράφω, πρέπει να αρέσει πρώτα σε μένα, να είναι αξιοπρεπές και καλογραμμένο. Απο κει και μετά, εντάξει, θα γελάσουμε με -όσο γίνεται καλό- χιούμορ, και μαζί θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι.
Πολλοί
μπλόγκερς ( τι ταμπέλα ειναι πάλι αυτή ; ) αισθάνονται την μπλογκική τους υπόσταση ως "φωνή βοώντος εν τη ερήμω, και άλλοι είναι τόσο μοναχικοί καουμπόηδες, που δεν είμαι σίγουρος οτι αν σχολιάσω κατι θα το διαβάσουν, αφου συχνά δεν απαντούν καν.
Αλλοι, αισθάνονται αλλιώς. Μπαίνουν μια φορα τη βδομάδα, κι αμολάν 2 πόστς επειδή ετσι τους κατέβηκε. Μετά, εξαφανίζονται. Σεβαστό, άλλωστε κι εγω αμολάω χαζομάρες επειδή ετσι μου κατέβηκε.
Αλλοι, δεν σε γουστάρουν, δεν σε βάζουν στα λίνκς τους, αλλα και πόσα λινκς να βάλω πια ;
Χρωστάω αρκετά σε κάποια ψυχή που με σήκωσε ωστε να βγάλω προς τα εξω το μπλόγκ μου.
Δεν συνεννοηθήκαμε καν, την ξερω προσωπικά, όχι πολύ, απλά μόλις κατάλαβε ποιός είμαι, απαλά σαν αεράκι σχολίασε κάποιο κείμενο μου, και μου χαμογέλασε. Ξέρει αυτή, κάποτε θα ξεμπερδευτεί κιόλας. Ευχαριστώ.
Ενα απο τα πράγματα που μου αρέσουν, είναι να δίνω έμπνευση, εστω σπίθα δημιουργίας σε άλλους, ειδικά σε αυτούς που εκτιμώ ιδιαίτερα το γράψιμο και τον χαρακτήρα που βγάζουν.
Ειναι σαν να βελτιώνεται, να επεκτείνεται, κάτι που με άγγιξε και το είπα φωναχτά.
Αυτο είναι το μπλόγκινγκ, να λές αυτά που είσαι, να δείχνεις αυτά που δεν φωτίζονται επειδή ετσι θέλουν οι γνωστοί άγνωστοι, να εκφράζεσαι προσωπικά, με μέτρο, αποδεχόμενος ακόμα και τα στραβά σου, να αυτοσαρκάζεσαι και να συνομιλείς υπεύθυνα, με διάθεση θετική, και καθαρή σκέψη. Αλλα δεν θα δώσω εγώ τον ορισμό του μπλόγκινγκ, ας γενικολογήσουμε ονομάζοντάς το ισοπεδωτικά ως "Εκφραση"
Δεν θα γνωριστούμε προσωπικά με όλους, ίσως απο κοντά να μην υπάρχει "μαγεία" και να χαλάσει η φαντασίωση. Αφήστε να νομίζω πώς περίπου μοιάζετε. Ετσι κι αλλιώς, κι εγω άσχημος είμαι, που θέλω να κάνω πράγματα όμορφα.
Ας ελπίσουμε να το πετυχαίνω κάπως με αυτο εδω το ...βλογκολόϊ :)


ΥΓ. Ατιμε Πικο-Απίκο μ έβαλες σε σκέψεις λέμεεεεε, πάρε σεντόνιον τώρα ! Διάβαζε λέμε !

12 σχόλια:

  1. Είναι απλώς εσύ. Είναι απλώς ο καθένας μας, κομμάτι του εαυτού μας που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε. Άλλοτε με πολλά και άλλοτε με λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να πεις ότι το θελα δεν το θελα;)

    Το διάβασα το κείμενο και έχει ενδιαφέρον, αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, έχω πάψει να αναλύω τον κόσμο τόσο. Το έκανα για πολύ καιρό και ποτέ δεν μου βγήκε μακροπρόθεσμα σε καλό. Ίσως κάποια κείμενα, σαν αυτό που μόλις έγραψες ,μου θυμίζουν μια ρομαντική πτυχή του εαυτού μου που σε ένα ιδανικό κόσμο θα ήταν συνεχώς έτσι.

    Για αυτό χαίρομαι με ένα ποστ σαν το δικό σου, γιατί είναι αυτό που δεν θα γράψω ποτέ εγώ...

    Να σαι καλά Tzonako!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πολυ επικοινωνια μαλλον μας εκανε να σκεφτουμε και τα ιδια πραγματα.Σημερα ειχα στο μυαλο μου να δημοσιευσω ενα αναλογο κειμενο,αλλα νομιζω οτι τα πες ολα...!

    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα!
    Εγώ απλά θα σε ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά που με έβαλες σε αυτό τον όμορφο κόσμο, που με βοήθησες να βγάλω πράγματα από μέσα μου, που νόμιζα ότι δεν ενδιέφεραν κανένα, που με έκανες να έχω ένα σωρό υπέροχους διαδυκτιακούς φίλους, αξιόλογους και πολύτιμους.
    Το αντιβιοτικό είναι και δικό σου δημιούργημα.
    Ευχαριστώ...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα δει πριν λίγο καιρό στη σχολή μου, ένα σύνθημα (;) γραμμένο στον τοίχο με σπρέϋ: "δεν έχω ανάγκη από δουλειά. Έχω ανάγκη έκφρασης." Κάτι τέτοιο είμαστε και 'μεις, που κάθε νύκτα στήνουμε τραπέζι, περιμένοντας τους περαστικούς να μπουν μέσα να τους κεράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εποχή της ανάλυσης και ξανα κόντρα ανάλυσης πέρασε. Καιρός για φιλτράρισμα Πίκο.
    Ας πούμε οτι έγραψα εγω κάτι που σκεφτόταν ο Πίκος, η armia, η Ενεσούλα, ο Κίτσομήτσος, η Γλαρένια, ο Haris, ο Α, ο Β, ο Γ.
    Αφου θέλουμε να λεγόμαστε σκεπτόμενοι πολίτες, πρέπει να αφιερωθεί αυτη η κατολίσθηση σκέψεων στους συνανθρώπους που χάθηκαν στο φετινό παρανάλωμα φωτιάς.
    Απο δω, μυρίζει καμμένο πάλι απο τον Υμηττό και η κάπνα μπαίνει μεσα στο σπίτι. Είναι εύκολο να φανταστώ την κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα Τzonakos!
    Τελευταια και λογω Niemandsrose...αρχισα να σε ..παρακολουθω και εγω!
    Ζω μονιμα στην Γερμανια,παρα πολλα χρονια,και συνηθως οταν ζεις χρονια καπου,δεν ..μιλας μονο την γλωσσα τους,αλλα αρχιζεις να..σκεπτεσαι κιολας στην γλωσσα αυτη!
    Και μετα...μεταφραζεις,οταν μιλας με Ελληνες,την σκεψη σου απο τα Γερμανικα,στα...Ελληνικα!Μπερδεμα!
    Μεχρι προτεινος δεν ειχα και πολλες επαφες με την Ελληνικη γλωσσα...αλλα ω! του θαυματος η...Μπλογκοσφαιρα με βοηθησε αφανταστα!!Γνωρισα καταπληκτικους ανθρωπους!Και οχι μονο διαδυκτιακα!
    Διαπιστωσα ομως με καποια πικρα..ποσο πισω ειναι ακομη η Ελλαδα με το Ιντερνετ!
    Διαπιστωσα επισης ακομη,πως καποιοι ακομα και ..ανωνυμα,δεν ..ξεκουμπονονται με τιποτα.Δεν τους περνεις..λεξη!
    Ουτε απο τον..πυρετο τους δεν σου δινουν!
    Γραφε εσυ λοιπον,ετσι οπως σημερα τουλαχιστον και εγω θα περνω τακτικα απο το..σπιτικο σου να αφηνω μια καλημερα και συ..να μου προσφερεις ενα καλο κοκκινο ποτηρακι κρασι!
    Καλο Σαββατοκυριακο,οσο αυτο ειναι..δυνατον να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kώστα, μου θύμισες εναν Κάωτσα που ζει στην Γερμανία και είχαμε πολύ καλή σχέση κάποτε, γράφοντας σε κάποιο απο τα ελληνικά Ζ... φόρουμς.
    Οποτε μιλώ με Ελληνες που ζούν έξω απ την Ελλάδα, νιώθω σαν να μιλάω με κάτι απο μένα, που δεν έγινε ποτέ.
    Δηλαδη να ζήσω 1-2 χρόνια εκτός Ελλάδας.
    Οταν πήξγα στην Σύμη, συγκινήθηκα που γνώρισα Ελληνες που ζουν στα σύνορα, στην είσοδο ενός κόλπου της Τουρκίας.
    Εκείνοι ειναι μαθημένοι εκει, εγω όμως τους έβλεπα αλλιώς.
    Ετσι κι οι Ελληνες του εξωτερικού είναι για μένα οι ακρίτες της γνώσης που φέρει ετσι κι αλλιώς μαζί της η ελληνική γλώσσα.
    Χαιρετισμούς στην Γερμανία και θα τα λέμε συχνά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε σταγόνες που απαρτίζουν τον ωκεανό της πληροφορίας, μια θάλασσα.. είμαστε μεγάλο σόι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα κάτω από μαύρο ουρανό,

    Φαίνεται ότι με μια τεράστια πυρκαγιά ξεχνιέσαι (όπως μ' ένα Άρλεκιν).

    Μπράβο σου φίλε για τη de profundis έκθεση συναισθημάτων και απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακούς εκεί πως δε μπορώ να γράψω για μπάσκετ που από 8 μέχρι 10 χρονών ήμουν ερωτευμένη με το Φάνη Χριστοδούλου! συγχύστηκα! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Φάνη ; μα... αυτός είναι χοντρός ! ενω εγω... :Ρ
    Συνεταιράκι σχήμα λόγου ήταν.
    Aν γράφουμε αυθεντικά, γνήσια, ελεύθερα, όλα μπορούμε να τα πούμε, όλοι.
    Εγω πχ δε μπορώ να γράψω για γυναικεία καλλυντικά. Ενα ξέρω, την κολόνια. Είμαι μπουμπούνας. :D
    αλλα θα προσπαθήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape